Najčešća pitanja

Pre nego što pročitate često postavljana pitanja, zamolili bismo vas da pročitate Uputstvo za učesnike gde ćete naći najpotrebnije informacije. Pored toga vas molimo da pročitate Uputstvo koje smo za vas pripremili, a koje se odnosi na Korišćenje platforme ZOOMgde je ceo proces objašnjen korak po korak.

Šta je komandna tabla?

Komandna tabla vam omogućava pristup različitim segmentima konferencije. Zamišljena je kao predvorje vaše konferencije. Imaćete pristup Plenarnoj Sali, Radionicama i Prijemnom pultu.

Ne živim u vremenskoj zoni CEST. Kako da znam kada se održava predavanje?

Kliknite ovde da biste izračunali vremensku razliku.

Da li moram da instaliram ZOOM kako bih mogao da ga koristim?

Preporučuje se da instalirate aplikaciju ZOOM. Moguće je da pristupite sastanku i iz vašeg pregledača, ali mnoge funkcije neće biti dostupne, kao što je učešće u anketama ili pristup simultanom prevodu, ukoliko vam bude potreban.

Na koji način može da mi pomogne vaše osoblje?

Našem osoblju će biti drago da vam pruži pomoć ukoliko imate tehničkih problema. Možete da nas kontaktirate u bilo kom trenutku na memorialdelashoah-2021-d6@premc.org. Prijemni pult će takođe biti dostupan od 15h (CEST) i sve vreme trajanja konferencije kako bismo mogli da vam pružimo direktnu pomoć. Ukoliko uopšte niste u mogućnosti da koristite ZOOM, u donjem desnom uglu ekrana na stranici Kontrolna tabla postoji opcija za razgovor (chat).

Kako mogu da pristupim sali?

Na Komandnoj tabli ćete videti dugme „Kliknite da pristupite sali…“. Klikom na to dugme bićete automatski prebačeni u salu na platformi ZOOM kojoj ćete moći da pristupite putem aplikacije ZOOM.

Kako mogu da odgovorim na pitanje postavljeno u anketi za vreme konferencije?
Prozor sa pitanjem će se automatski pojaviti na vašem ekranu. Moći ćete direktno da odgovorite. Ukoliko se prozor ne pojavi, kliknite na dugme predviđeno za ankete koje se nalazi u dnu vašeg ekrana. Pogledajte Uputstvo za dodatna objašnjenja.
Potrebna mi je lozinka kako bih mogao da pristupim konferencijskim salama. Kako da je dobijem?

Treba da odete na Prijemni pult gde ćete se registrovati i dobiti lozinku za pristup konferencijskim salama.

Da li mi je potreban nalog na platformi ZOOM?

Da, potreban vam je nalog kako biste pristupili konferenciji i mogli da imate uvid u ostale učesnike.