Hogyan használjuk a ZOOM alapfunkcióit?

Letöltés és bejelentkezés

1. lépés

Töltse le, és telepítse a ZOOM kliens alkalmazást közvetlenül a ZOOM weboldaláról.​

2. lépés

Nyissa meg a ZOOM-ot, és kattintson a „Sign in” (Bejelentkezek) gombra. Ha nem rendelkezik ZOOM fiókkal, kövesse ezt az útmutatót, és hozzon létre egyet.

3. lépés

Írja be az e-mailcímét és jelszavát, majd kattintson a „Sign in” (Bejelentkezek) gombra. Ha még nem rendelkezik ZOOM fiókkal, kattintson a „Sign Up Free” (Fiókot regisztrálok ingyenesen), és kövesse az ott leírt lépéseket.

Hogyan csatlakozhat egy rendezvényhez (Join a meeting)?

4. lépés

Egy előre ütemezett rendezvényen való részvételhez kattintson annak házigazdája által megadott linkre, vagy ha rendelkezik a rendezvény azonosítójával (ID), akkor kattintson a „Join” (Belépek) gombra.

5. lépés

Egy új ablak ugrik fel. Írja be a szervező által megadott azonosítót (ID), és írja be/javítsa azt a nevet, amelyet a rendezvény során magáról meg kíván jeleníteni, majd kattintson a „Join” (Belépek) gombra.

6. lépés (opcionális)

Lehet, hogy be kell írnia a rendezvény jelszavát. Írja be a szervezők által megadott jelszót.

7. lépés

 Először a rendezvény várótermébe kerül. A rendezvény házigazdájának kell Önt beengednie.

A beállítások ellenőrzése

 8. lépés

 Amikor belépett a rendezvényre, csatlakozhat hozzá a számítógép audiorendszerén keresztül. Ha szeretné, kipróbálhatja a beállításait, de erősen ajánljuk a résztvevőknek, hogy teszteljék a hangot még a rendezvény előtt.

9. lépés

Először az eszköz hangszórójának tesztelésére fogják kérni. Ha fülest használ, itt tudja kiválasztani.

10. lépés

Ezt követően a mikrofont kell kiválasztania. Ha külső mikrofont használ, azt itt tudja beállítani.

11. lépés

Végezetül, kattintson a „Join with Computer Audio” (Belépek hanggal együtt) Úgy tudja ellenőrizni, hogy a mikrofon működik, hogy a (bal alsó sarokban) reagál a mikrofon ikon, amikor beszél.

Kép bekapcsolása

12. lépés

Ne felejtse el a képet is bekapcsolni a belépés után, ehhez kattintson a „Start Video” (Kép indítása) gombra.

Képmegjelenítés beállításai

13. lépés

 A rendezvény alatt két megjelenítési mód közül választhat: hozzászóló (Speaker) vagy galéria (Gallery) nézetet. A nézetek közötti váltáshoz kattintson erre a gombra.

14. lépés

Ha egy résztvevő megosztja a képernyőképét, a mozgatható képablakot tetszése szerint áthelyezheti. Itt is több nézet közül tud választani (nincs kép, csak a hozzászóló képe, képlista vagy -galéria) úgy, hogy a mozgatható ablak tetején található ikonok valamelyikére kattint.

Saját név módosítása

 15. lépés

A rendezvény alatt megtekintheti a résztvevők listáját, ehhez kattintson a „Participants” (Résztvevők) gombra. Ha be szeretné zárni ezt a listát, kattintson megint a „Participants” (Résztvevők) gombra.

16. lépés

 A rendezvény alatt módosíthatja a saját nevét úgy, hogy az egérrel rámutat a saját nevére a résztvevők listájában. Kattintson a „more” (további lehetőségek) gombra.

17. lépés

Itt kattintson a „rename” (név módosítása) gombra.

18. lépés

Felugrik egy ablak, ahová beírhatja a nevét, majd kattintson a „rename” (név módosítása) gombra, hogy érvényesítse a váltzotatást.

Tegye fel a kezét

19. lépés

A megbeszélés során a “Reakciók” gomb kiválasztásával egy csomó reakciót érhet el.

20. lépés

Ha kérdést szeretne feltenni a rendezvény során, felteheti a kezét úgy, hogy a „Raise Hand” (Felteszem a kezemet) gombra kattint. Ezzel a résztvevők listájának a tetejére kerül, és a házigazda látja, hogy kérdezni szeretne valamit.

21. lépés

Ha feltette a kezét, egy kis kék kéz jelenik meg a neve mellett a résztvevők listáján. Egy másik kéz pedig az ön képe mellett fog megjelenni. Ha valamiért le szeretné tenni a kezét, akkor kattintson a „Lower Hand” (leteszem a kezemet) gombra.

Beszélgetés a többi résztvevővel

22. lépés

Ha beszélgetni szeretne a többi résztvevővel, kattintson a „Chat” (Beszélgetés) gombra. Az újonnan megnyíló ablakban kiválaszthatja, kivel szeretne beszélni. Ha a moderátorral szeretne beszélni, egyszerűen írja be az üzenetét, és küldje el. A Chat ablak bezáráshoz kattintson megint a „Chat” (Beszélgetés) gombra.

23. lépés

Ha Önnek küld valaki üzenetet, felugrik egy értesítőablak, és a „Chat” (Beszélgetés) gombon megjelenik egy kis értesítő jel.

Teljes képernyős üzemmód

24. lépés

A teljes képernyős üzemmódhoz kattintson a jobb felső sarokban lévő ikonra, vagy kattintson duplán a fő képre.

25. lépés

A teljes képernyős üzemmódból való kilépéshez kattintson az „Exit Full Screen” (Kilépés a teljes képernyőből) gombra, vagy kattintson duplán a fő képre, vagy nyomja meg az Exc billentyűt.

A rendezvényről való kilépés

26. lépés

Ha ki szeretne lépni a rendezvényről, kattintson a jobb alsó sarokban lévő „Leave” (Kilépés) gombra, majd kattintson a „Leave Meeting” (Kilépek) gombra.