Albanian-Flag

Партнери институции

Добродојдовте на контролната табла на интернет конференцијата „Дијалог меѓу Србија, Албанија и Македонија“

На почетокот сакаме најтопло да Ви се заблагодариме на учеството на овој настан на кој Холокаустот ќе се смета за заедничко наследство на РС Македонија, Србија и Албанија и како основа за разгледување на чувствителните прашања кои и понатаму се присутни. Интернет форматот на овој настан е добра алтернатива за продолжување на дискусиите во врска со важни теми во време на актуелна светска здравствена криза и затоа сакаме овој собир да биде што е можно поинтерактивен.

Ве молиме прво да се поврзете на рецепцијата за да може се пријавите и потоа да добиете лозинка за пристап до конференциските соби. Рецепцијата можете да ја најдете на дното од оваа страница (со скролување).

Ве информираме дека има превод на албански, македонски и српски јазик.

Ако претходно веќе сте ја посетиле оваа интернет страница, Ви препорачуваме да ја вчитате уште еднаш за да ги видите најновите ажурирани содржини.

Како сето ова функционира?

Како да се приклучите во собите за состаноци?

Во продолжение ќе дојдете до пленарната соба и до салата во која ќе бидат организирани работилниците. Секој учесник ќе може да се приклучи во овие простории со едноставен клик на соодветното копче и со внесување на лозинката која сте ја добиле на рецепција.

Дали ви треба техничка помош?

Особено е важно интеракцијата меѓу луѓето да биде на максимално можно ниво. Поради тоа, на располагање Ви е рецепција во која можете да разговарате со член на нашиот тим кој ќе ви ја даде потребната помош.

Не можете да се поврзете со звук?

Ако имате технички проблем при поврзувањето со рецепцијата, Ве молиме да ја одберете опцијата просторија за разговор (chat room). Копчето се пристап ќе го најдете во долниот десен агол на оваа страница. Кликнете на копчето за да се отвори прозорче за разговор.

Конференцијата почнува на 5 јули 2021 година во 15:00 часот

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Со учеството на овој состанок, изјавувате дека сте ги прочитале и дека се согласувате со Кодексот за однесување и политиката за приватност.

Рецепција на албански јазик

Задоволство ни е што можеме да Ви помогнеме

За учесниците од Албанија

Рецепцијата е отворена еден час пред почетокот на конференцијата

Рецепција на македонски и српски јазик

Задоволство ни е што можеме да Ви помогнеме

За учесниците од Србија и РС Македонија

Рецепцијата е отворена еден час пред почетокот на конференцијата

Пленарна соба

Проверете ја програмата тука

Работилница 1

Повелете и учествувате во работата на тркалезната маса.

Работилница 2

Повелете и учествувате во работата на тркалезната маса.

Дел за вмрежување и пауза

Разговори на конкретни теми во мали групи.

Собата е отворена за време на паузата (види програмата)

Сѐ што Ви треба на едно место

Во продолжение ќе најдете корисни информации во врска програмата, материјалите и процесот на учество

Online conference program

Програма и материјали

На следниов линк можете да го најдете материјалите и програмата.

Online conference code of conduct

Кодекс на однесување

Ве молиме да ги почитувате другите учесници и доверливоста на работата на Вашите колеги.

Online conference advices and best practice

Процес на учество

Тука ќе ги најдете упатствата и најдобрите пракси за да се подготвите за конференцијата

ОВОЈ НАСТАН Е ОРГАНИЗИРАН СО ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА ОД

МЕМОРИАЛ ДЕ ЛА ШОА Е ПОДДРЖАН ОД

Користејќи платформи имате пристап до кодот за плаќање.

Организациските одбори не се одговорни за квалитетот на меѓународните јајца, дури и ако тие доаѓаат од одборот и сегашните.