Albanian-Flag

Udhëzimi për Pjesëmarrësit

Ju lutemi vini re se nevojitet një llogari në ZOOM për të marrë pjesë në këtë konferencë, gjithashtu rekomandojmë që të lidheni përmes aplikacionit ZOOM në mënyrë që të përfitoni nga të gjitha tiparet.
Shkarkimi i aplikacionit ZOOM dhe krijimi i një llogarie janë falas dhe mund të bëhet shpejt nga zoom.us. Duhet të identifikoheni në ZOOM para se të bashkoheni në takim.

Ju lutemi vini re se secili pjesëmarrës duhet të lidhet me pultin e mirëseardhjes së pari në fillim të takimit në mënyrë që të regjistrohet dhe të marrë fjalëkalimin për sallat e konferencave. Një moderator do të drejtojë diskutimet, pjesëmarrësit do të jenë në gjendje të flasin dhe të bëjnë pyetjet e tyre falë butonit të ngritjes së dorës të ZOOM. Të gjithë pjesëmarrësit do të vihen në heshtje në fillim, prandaj prisni që kryetari i seancës t’ju aktivizoj mikrofonin para se të filloni të flisni.

Informacioni i mëposhtëm është dhënë për të ndihmuar të pranishmit në mënyrë që të sigurohet pjesëmarrje pa pengesa në këtë konferencë në internet.

Përdorimi i ZOOM: ju lutemi vini re se ZOOM do të përdoret gjatë këtij takimi, ne kemi bërë një udhëzues për të shpjeguar se si të përdorni ZOOM. Nëse nuk jeni të njohur me këtë mjet, rekomandojmë ta provoni para konferencës, ekipi ynë është në dispozicion për t’ju ndihmuar dhe planifikuar një provë të drejtpërdrejtë që tani, thjesht na dërgoni një email në memorialdelashoah-2021-d8@premc.org

Shtrimi i pyetjes: ju lutemi vini re se të gjithë pjesëmarrësit automatikisht e kanë të fikur mikrofonin kur bashkohen në takim. Për të bërë një pyetje gjatë kohës së Pyetjeve dhe Përgjigjeve, thjesht duhet të ngresh dorën në ZOOM (kliko këtu për të mësuar se si) dhe të presësh që moderatori të të ndez mikrofonin. Nëse përballeni me problem teknik, përdorni bisedën për të marrë ndihmë teknike.

Zgjedhja e gjuhës suaj të preferuar: duhet të zgjedhni një kanal audio për të dëgjuar gjuhën e zgjedhur. Butoni i quajtur “Përkthimi” do të jetë në dispozicion në menunë poshtë faqes së dritares tuaj të ZOOM-it, vetëm klikoni në të dhe zgjedhni gjuhën tuaj. Një udhëzues është në dispozicion që shpjegon si të përdoret në ZOOM.

Konfigurimi i pajisjeve tuaja: do të lidhni karikuesin tuaj të laptopit dhe do të keni kufjet me mikrofon pranë jush nëse është e nevojshme, ne rekomandojmë që t’i përdorni ato si altoparlant, kur bëni një pyetje ose jeni në një dhomë të rrjetëzimit për t’u siguruar që audienca ju dëgjon.

Konfigurimi i kamerës suaj: duhet të vendosni kamerën tuaj: këndi më i mirë që kamera të kapë fytyrën tuaj është nga niveli i syve ose pak më lart. Nëse është e nevojshme, shtoni disa libra nën kompjuterin tuaj për të arritur lartësinë e duhur. Afroheni tek kamera, por jo shumë afër. Kamera duhet të kap fytyrën, qafën dhe shpatullat tuaja. Gjithashtu, duhet të jeni në qendër të kornizës.

Fikja e kamerës nëse keni probleme me lidhje:: Do ta fikni kamerën nëse keni probleme me lidhjen tuaj të internetit gjatë takimit. Lidhja juaj do të jetë më e mirë nëse keni hapur vetëm programe thelbësore.

Duke marrë parasysh dritën: do të ndriçoni fytyrën tuaj dhe do të errësoni hapësirën prapa jush: Burimi i dritës duhet të vijë nga para jush. Drita natyrale këshillohet shumë.

Pastrimi i sfondit: duhet t’i kushtoni vëmendje sfondit tuaj nëse jeni në shtëpi dhe minimizoni shpërqendrimet e sfondit për audiencën. Mund të përdorni gjithashtu një sfond virtual të personalizuar në konferencë duke klikuar këtu. Për ta bërë këtë, një tutorial është në dispozicion për të shpjeguar se si të ndryshoni sfondin tuaj virtual.

Emërtimi i vetes: emrin dhe mbiemrin tuaj duhet ta vendosni si emër përdoruesi në ZOOM.

Përzgjedhja e një vendi të qetë: duhet të siguroheni që jeni në një ambient të qetë: kontrolloni akustikën e dhomës tuaj, sigurohuni që të mos ketë zhurmë në sfond, lehje të qenve, njerëz që kalojnë pranë etj.

Shmangia e shpërqendrimeve: ju duhet ta bëni ambientin tuaj shumë të thjeshtë dhe të shmangni çdo objekt shpërqendrues që mund të lëviz ose ta prekni ndërsa jeni duke folur me audiencën, si p.sh. çelësat.

Testimi i shpejtësisë së lidhjes: nëse ndani lidhjen tuaj të internetit me të tjerët, pyesni nëse të tjerët mund të kufizojnë shkarkimin e të dhënave. Duhet të siguroheni që audienca nuk po shikon një imazh të paqartë ose të pikselizuar.