Si të përdoret përkthimi në ZOOM

Përkthimi si pjesëmarrës

Hapi 1

Bashkohu me takimin në ZOOM kur duhet të ofrohet përkthim.

Hapi 2

Kur përcaktohet një përkthyes nga nikoqiri i takimit, një ikonë e re “Përkthimi” do një mesazh do të dalin që thotë që përkthimi i ri mund të jetë në dispozicion.

Hapi 3

Duke klikuar në butonin “Përkthimi”, mund të zgjidhni gjuhën të cilën doni të dëgjoni.

Hapi 4

Butoni “Përkthimi” do të kthehet në gjuhën e përzgjedhur. Për të ndryshuar gjuhën që doni të dëgjoni, përcillni procedurën paraprake duke klikuar në butonin transformues.

Hapi 5 (opcional)

Sipas përcaktimit, do të dëgjoni gjuhën e selektuar në 80% të volumit dhe zërin e folësve në 20% të volumit. Nëse dëshironi të fikni/ndizni zërin u folësve, klikoni në opcionin përkatës në butonin e gjuhës.

Përkthimi si përkthyes

Hapi 6

Kur nikoqiri i jep funkcionin e përkthyesit dikujt në takim, një dritare e re do të shfaqet për t’ju njoftuar për këtë. Thjeshtë klikoni në “Ok” për të filluar.

Hapi 7

Menuja e re do të hapet në ekranin tuaj dhe ju lejon që zgjidhni në mes të dy gjuhëve që përktheni.

Hapi 8

Thjesht klikoni në një ose një gjuhë tjetër për të përkthyer në gjuhën e zgjedhur. Mund të ndryshoni gjuhët sa të doni gjatë tërë takimit. Kur doni të filloni të përktheni, sigurohuni që mikrofoni juaj është ndezur.